Solbacken

team:
Urban Skogmar, Mikael Dankull, Karin Andersson, Johan Ahlquist,
Rafael Palomo, Sofie Månsson, Fia Jobs, Lina Davidsson

adress:
Hedåkersvägen, Solbacken, Malmö

kund:

area:
141 m2 BOA, 15 radhus

år:
2009 –

Ett innovativt samarbete med en utvecklingsavdelning inom Eon. I fem av totalt 15 radhus erbjuds husköparna teknisk utrustning för mätning och styrning av energiåtgången i husen. Även en elcykel och Ipad kommer att ingå!

Utöver detta erbjuds köparna till alla radhusen att leasa en elbil i tre år. Bilen kommer att vara kostnadsfri det första året och subventionerad de två följande.

Husen är resultatet av en markanvisningstävling som vanns av Metro, i samarbete med HAAK Stenhus, 2008. Det vinnande greppet bestod i en veckad stenvolym, som ger en varierad skuggverkan och tydligt markerar varje individuellt radhus. För den enskilda bostaden innebär det att man får en insynsskyddad nisch närmast fasadlivet och en solig hörna på trädgårdssidan. Skorstenar för ventilation och braskamin förstärker uppdelningen. För att ge stadga åt husen och för att kunna matcha såväl ett intilliggande femvåningshus som den massiva omgivande grönskan hålls fasadlivet samman till större volymer med ett balkonggalleri i trä.

Både entréplanet och ovanvåningen medger ett antal variationer på rumsfördelning inom grundvolymen med upp till 6 RoK.

Gå tillbaka till Bostäder